Armex абразиви

 

Абразивът за бластиране и почистване Armex е лидер в абразивната индустрия, основаващ се на използването на сода за хляб. Използва се за почистване, отстраняване на боя и обезмасляване на широк кръг субстрати, включително черни метали, алуминий и други сплави, пластмаси и композити, строителни материали като тухли, бетон и естествен камък. Armex е толкова фин, че може да се използва и върху стъкло без да го надере.

Почистване на или около въртящо се оборудване
Тъй като кристалите на Armex са меки и трошливи, той не уврежда лагерите, уплътнителите и другите движещи се компоненти, за разлика от твърдите абразиви.

Избягва се престоя на оборудването
Armex е идеален за непрекъсваеми производства. Много задачи по почистването и отстраняването на боя трябва да се извършват при работещи машини и оборудване. Материалът на Armex не е възпламеним и с изключение на профилиращата формула XL не образува искри, което позволява използването му в опасни среди, обикновено без да се налага скъпо струващо прекратяване на произвoдствения цикъл.

Пестят се време, усилия и пари
Бързо и цялостно почиства и отстранява боята от практически всякаква повърхност, без да се налага нейната предварителна подготовка или почистване. Идеален за сложни и трудни за достигане зони, намалявайки или елиминирайки почистването с разтворители и на ръка.

Обезпечава по-чиста повърхност
Абразивът с превъзходни качества спомага за получаването на по-чиста повърхност, което е от решаващо значение за характеристиките на покритието, нанасяно след това.

Идеален за подготовка на повърхностите за безразрушителен преглед и изпитване
Бързо открива повърхностите при безразрушителен преглед и изпитване, без да отстранява метала или да запушва пукнатините.
Намалява обема на отпадъците и разходите за тяхното изхвърляне
В сравнение с другите абразиви за бластиране, от Armex е необходимо много по-малко количество за почистването или отстраняването на боята на квадратен метър от обработваната площ. В резултат на това се образуват по-малко отпадъци. Освен това, използваният абразив Armex не е опасен и лесно и евтино може да бъде отстранен и изхвърлен. В повечето случаи депонирането му може да се извърши на обикновено сметище, или предвид неговата разтворимост, може да бъде отмит с вода в септична яма. Всъщност той дори може да се използва за буферен агент в процеса на обработка на отпадъците.

Изключително безопасен за операторите и околната среда
Абразивът Armex е изключително безопасен за работниците и околната среда, особено ако се сравни с разтворителите, разяждащите химикали, водата под високо налягане и пясъкоструенето. В абразива не се съдържат свободни силикати.
Подходящ за хранително-вкусовата промишленост
Одобрен от от Департамента по селско стопанство на САЩ (USDA) като почистващо вещество клас А-1. Разтворимият абразив за бластиране Armex е подходящ за използване във всички производствени мощности, подчиняващи се на изискванията на Американската агенция за храните и лекарствените средства (FDA).

Съставът
- Фирмено разработен разтворим абразив на основата на сода за хляб.
- Съдържа специално разработени вещества, решаващи проблема със свободното протичане на содата за хляб.
- Широк избор от състави за решаване на повечето проблеми, свързани с отстраняването на покритията.

Kомпозитнa формула
Достатъчно нежна, за да позволи отстраняването на боя от деликатни повърхности, като фибростъклото например.

Формула за поддрържка
Идеална за стандартни операции по почистването.

Формула за поддръжка XL
Кристали, четири пъти по-големи от обикновените кристали на содата за хляб, които правят абразива високо ефективен при отстраняването на боя.

Профилираща формула XL
С добавка на много фин алуминиев оксид за отстраняване на ръжда.

Хидрофлекс формула XL
Разработена за употреба със системи за водно бластиране. Тя “разбива” повърхностното напрежение на водата, така че маслото и греста се отстраняват наистина, а не просто се придвижват насам-натам.

Armex абразивът може да се използва за премахване на практически всяка боя и замърсяване от почти всяка повърхност.

Формулите и оборудването могат да бъдат идеално комбинирани, за да се използват за премахване на: боя, ръжда, мръсотия, грес, масло, сажди и други от стомана, неръждаема стомана, алунимий, галванизиран метал, бетон, керамика, керемиди,стъкло, пластмаса, гума, неопрен и др.

Резултатите от използването на Armex абразива можете да видите тук.

За нас | Продукти | Услуги | Галерия | Контакти | Карта на сайта | Ен-Импекс София ООД 2010© Всички права запазени.

WebCounterValid XHTML 1.0 Transitional Валиден CSS!


Bookmark and Share BGtop all.bg WebCounter Valid XHTML 1.0 Transitional Валиден CSS!